Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa z klopsikami
1 duży pęczek kopru
1 marchew
1szkl mleka
sok z 1 cytryny
sól pieprz
20 dag mielonego mięsa drobiowego
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
2 łyżki mąki
sól pieprz
przygotowanie:
przygotuj pulpeciki: do mięsa dołóż bułkę tartą, wbij jajko, przypraw solą i pieprzem. uformuj klopsiki i oprusz je mąką. w garnku zogotuj bulion. marchew obierz i pokrój w paski. dodaj do bulionu i pogotuj. włóż pulpeciki i gotuj 15 min. wyjmij je łyżką cedzakową..koperek grubo posiekaj i dodaj na koncu.wlej mleko do bulionu i mieszaj. przypraw do smaku sola i pieprzem oraz sokiem z cytryny. włóż pulpeciki i koperek i gotuj 5min.