Surówka z marchewki z ananasem

Surówka z marchewki z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże marchwie

    2
  • puszki 400g kukurydzy konserwowej

    1/2
  • łyżki oliwy

    3
  • łyżki soku z cytryny

    2
  • łyżeczki suszonego koperku (lepiej dodać świeży, ale nie miałam)

    1/2
  • szczypty mielonego chili

    2-3
  • ew. odrobina cukru)

    do smaku:
  • liści sałaty

    kilka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę i ananasa osączyć z zalewy. Ananasa pokroić na małe kawałki. Marchew oczyścić, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Składniki połączyć w misce. Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym i 2 łyżkami zalewy z ananasa, dodać koperek i chili, polać surówkę, odstawić na ok. 30 min. aby smaki się przegryzły. Podawać na liściach sałaty. Taka surówka bardzo nam smakuje jako dodatek do kurczaka pieczonego i zwykłych schabowych, ale możecie ją podać także do innych mięs.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BozenA

05.04.2012 10:17
mmm

BozenA

05.04.2012 10:17
mmm

elwal

16.08.2011 17:54
robię podobną :)

Grażyna13

02.04.2011 20:10
O, mniam :)

agnieszka189

30.09.2010 14:38
pycha- samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat