Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bogracz z kerguleny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena
1 kg
ziemniaki
200 g
jajko
1 szt
mąka
1 łyżka
masło
30 g
marchewka
50 g
seler
30 g
cebula
60 g
papryka czerwona
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z kerguleny

Ziemniaki,marchew,seler obrać,opłukać i pokroić w drobną kostkę,wstawić do garnka i podlać wodą,przygotować kergulenę,pokroić w kostkę,cebulę też pokroić w kostkę,obtoczyć rybę w mące i usmażyć na maśle,razem z cebulą,gdy się zarumieni,dodać do garnka z jarzynami,z mąki,jajka i wody przygotować ciasto i wrzucać łyżeczką do garnka z kerguleną i warzywami małe kluseczki ,gotować na wolnym ogniu ,przyprawić solą,pieprzem,kminkiem i papryką,odstawić,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak