Zrazy po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe zrazowe

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso rozbić najcieniej jak to możliwe.
2. Łyżkę oliwy wymieszać z marynatą wraps fajitas chilli i obtoczyć nią mięso.
3. Odstawić na 30 minut do lodówki.
4. W tym czasie przygotować farsz i sos.
5. W tym celu na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulkę i pół czerwonej papryki, chwilę dusić.
6. Dodać pół puszki czerwonej fasoli i dusić przez kilka minut.
7. Doprawić solą, pieprzem i chilli by było dość pikantne.
8. Farsz nałożyć na każdy kawałek mięsa i zwinąć niezbyt ciasno ale dość dokładnie, by farsz nie wypadał.
9. Spiąć każdy zrazik dwoma wykałaczkami i ułożyć na rozgrzanym tłuszczu.
10. Podsmażyć przez dwie minuty z każdej strony i przełożyć do garnka.
11. Pozostałą część farszu zmiksować razem z połową szklanki wody i zalać zrazy sosem.
12. Pieczarki pokroić na plasterki i wrzucić do mięsa.
13. Wszystko razem dusić przez około 1 godzinę.
14. W tym czasie możemy przygotować surówkę. Surówkę możemy przyrządzić
z warzyw jakie mamy w domu np: sałata lodowa, papryka, pomidory, świeży koperek, ogórek konserwowy.
15. Wszystko pokroić dość grubo, wymieszać z dressingiem wraps fajitas chilli
i 2 łyżkami oliwy.
16. Zrazy wyśmienicie smakują z frytkami i przyrządzoną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 13.05.2011 07:53
Podanie listy składników ułatwiło by czytelność przepisu. Ale itak wygląda ciekawie
Anna141 29.03.2011 09:20
rewelacja :)
cukiereczek 30.10.2010 14:26
Smaczne
Kate131 08.08.2010 09:23
smaczne, szkoda,ze nie podajesz skladnikow na poczatku
krzyniu1984 29.06.2010 15:03
aż nabrałem na nie ochoty!
krzyniu1984 29.06.2010 15:03
aż nabrałem na nie ochoty!
mehia 19.05.2010 18:36
pysznie wygląda na zdjęciu :)_
banditka 09.05.2010 11:49
Apetyczna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat