zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosołu z kurczaka

    1l
  • rozdrobnionego szpinaku

    1 opakowanie
  • zakiszonego zuru

    szklanka
  • koperku

    peczek
  • jaj ugotowanych na twardo

    5
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak wrzucic do garnka i zalac wrzacym rosołem.gotowac 15 min.po czym polaczyc z żurem zagotowac doprawic do smaku sola i pieprzem ewentualnie mozna zaciagnac smietana (ja tak robię) rozlać zupe do talerzy posypać posiekanym koperkiem. do kazdej porcji wkładamy przekrojone na połowki jajko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
grazia1 29.04.2011 20:59
super
agata1722 29.03.2011 08:52
to mi smakuje
Grażyna13 20.03.2011 19:45
Podoba mi się !
teresa18 20.02.2011 14:30
pomysłowe
alaaa 17.02.2011 11:46
mniam,mniam
Krystyna32 17.02.2011 08:21
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat