Włoska szynka zapieczona z morelą i białym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka włoska culatello

    6 plastrów
  • suszone morele

    6
  • biały ser

    60g
  • listki natki pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele namaczamy ok. 5 minut w ciepłej wodzie. Ser kroimy na 6 równych części. I robimy roladki, bierzemy plasterek szynki, na środku kładziemy morelę i kawałek sera, zawijamy. Tak przygotowane roladki układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 160 stopniach.
Podajemy ciepłe i przyozdabiamy listkami natki pietruszki.

Bardzo dobrze sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na ciepło.

Smacznego :D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela9 29.09.2013 07:15
Bardzo ciekawa przekąska.
Megg 28.09.2013 21:43
wyśmienita przekąska
adelajda 28.09.2013 19:21
super smaki jak dla mnie
Anna133 28.09.2013 18:34
bardzo ciekawe
joanna__s 28.09.2013 18:30
Bardzo wykwintna przystawka.
MagdaXXX 28.09.2013 18:27
no ciekawe połączenie
sasanka 28.09.2013 18:25
fajny pomysł na takie małe przekąski :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat