Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska szynka zapieczona z morelą i białym serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka włoska culatello 6 plastrów
suszone morele 6
biały ser 60g
listki natki pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska szynka zapieczona z morelą i białym serem

Morele namaczamy ok. 5 minut w ciepłej wodzie. Ser kroimy na 6 równych części. I robimy roladki, bierzemy plasterek szynki, na środku kładziemy morelę i kawałek sera, zawijamy. Tak przygotowane roladki układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 160 stopniach.
Podajemy ciepłe i przyozdabiamy listkami natki pietruszki.

Bardzo dobrze sprawdzą się jako przystawka lub przekąska na ciepło.

Smacznego :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela9 29.09.2013 07:15
Bardzo ciekawa przekąska.
Megg 28.09.2013 21:43
wyśmienita przekąska
adelajda 28.09.2013 19:21
super smaki jak dla mnie
Anna133 28.09.2013 18:34
bardzo ciekawe
joanna__s 28.09.2013 18:30
Bardzo wykwintna przystawka.
MagdaXXX 28.09.2013 18:27
no ciekawe połączenie
sasanka 28.09.2013 18:25
fajny pomysł na takie małe przekąski :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak