Wafle z toffi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    1 opakowanie
  • masa toffi

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę toffi należy ugotować( jeśli tego wymaga) w garnku z wodą przez 2,5 godziny, następnie wystudzić. Wafle przekładać masą, docisnąć je i odstawić na co najmniej dwie godziny, aby skleiły się ze sobą. Kroić w paski, a następnie po skosie na kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 25.02.2014 20:33
pyszne wafelki
Seba 10.07.2013 09:07
szybko i smacznie
IKrakowianka 22.09.2012 20:05
mniam, mniam
kasiaw 16.06.2012 23:51
smaczne
Karolina69 28.07.2011 09:04
fajne
Karolcia12 07.05.2011 19:53
świetne
wedith1 02.03.2011 21:53
mniam!!!!! :)
Barbara55 12.02.2011 15:26
lubię wafle
kielcok1 29.01.2011 15:10
bardzo lubię wafle nawet przekładane
bietka 01.01.2011 21:54
szybko i pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat