Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,50dag
piersi z kurczaka 1
ser żółty 0,30dag
ogórek kiszony 2
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1
papryka czerwona 1
cebula czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki domowe

Miesko myjemy, kroimy w kosteczke namaczamy w oleju z przyprawa do grila lub jak ktos woli piersi z kurczaka myjemy namaczamy w oleju z przyprawa do kurczaka. Skladniki kroimy w kosteczke, paseczki jak kto woli. Po kolei nadziewamy na patyczki do szaszlykow najpierw miesko,papryka,boczek,ogorek,miesko,ser,boczek,cebula, itd.
Pieczemy w piekarniku badz na grilu az miesko bedzie dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.12.2013 20:40
mięso wieprzowe z jakiej części tuszy polecasz do szaszłyków ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak