Sushi z paluszkami surimi, papryką, awokado i ogórkiem

Sushi z paluszkami surimi, papryką, awokado i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do sushi

  • sos do sushi

  • surimi

  • awokado

  • papryka czerwona

  • ogórek zielony

  • sos sojowy

  • wasabi

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sushi z paluszkami surimi, papryką, awokado i ogórkiem foto
Ryż do sushi płuczemy kilka razy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy ryż ostygnie mieszam go z sosem do sushi zgodnie z proporcjami podanymi na sosie.
Krok 2 - Sushi z paluszkami surimi, papryką, awokado i ogórkiem foto
Wodorosty nori rozkładamy na macie bambusowej i smarujemy ryżem. Na ryżu układamy surimi, ogórka, paprykę i awokado - pokrojone w paski. Delikatnie, za pomocą maty zwijamy całość w rulonik. Ostawiamy na chwilkę, a następnie kroimy na mniejsze kawałki ostrym nożem.
Krok 3 - Sushi z paluszkami surimi, papryką, awokado i ogórkiem foto
Pastę wasabi rozrabiamy z sosem sojowym wedle upodobania. Maczamy w nim sushi i zjadamy :)
Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

05.03.2013 09:00
tego to ja jeszcze w ustach nie miałam..:)

reniatka

10.09.2012 11:43
fajne

wulkanxd

22.07.2012 09:16
musze sprbóbować:)

parysek10

16.07.2012 10:15
muszę w końcu zrobić, bo rodzina uwielbia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat