Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej młodej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki (młodej)
marchew młoda 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sól i pieprz
cukier
sok z cytryny
śmietana 2 łyżki
jabłko 1 szt
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej młodej kapusty

Kapustę cieniutko poszatkowałem . Posoliłem odstawiłem, aby zmiękła.
Młoda marchewkę starłem na tarce o grubych oczkach. Podobnie jabłko.
Dymkę pokroiłem na cienkie talarki. Połączyłem wszystkie składniki, dodałem śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem oraz cukrem, skropiłem sokiem z cytryny. Wsypałem pokrojony koperek. Wszystko delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 15.03.2016 12:26
bardzo lubię, sprawdzona i pyszna!
Iwusia 14.03.2016 21:52
już mi sie podoba, bardzo smakowita
Edita 14.03.2016 19:11
juz niedługo
anka1988 14.03.2016 19:00
Piękna kolorowa i za pewno smaczna surówka.
agnieszka214 14.03.2016 18:42
dla mnie super surowka
olkaaa 14.03.2016 18:30
też taką robię
Monika-twin 14.03.2016 17:07
super surowka, lubie takie.
Agnieszka-87-25 14.03.2016 14:56
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak