Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentratu pomidorowego 3 słoiki po 19dkg
słodkiej papryki 3 kg
papryki chilli 1/2
szklanka octu
główki czosnku 3
łyżki soli 3
cukru 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy

Surową paprykę mielimy przez maszynką a następnie gotujemy dodając kolejnie przecier pomidorowy, olej, sól,ocet,. Po zagotowaniu gotujemy 15 minut.W połowie gotowania dodajemy cukier, a pod koniec rozgnieciony czosnek.

Gorącą pastę pasteryzujemy w małych słoiczkach przez 15 minut.

Doskonały dodatek do kanapek, parówek, do potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.09.2013 08:32
napewno pyszne
Seba 19.08.2013 14:56
ja robię podobnie, ale bez octu
gusia1000 05.06.2013 21:10
Warto taki robić.
okrysia 05.06.2013 16:49
Smaczne to!
sylwia_mc 31.05.2013 18:25
Paprykę należy umyć i oczyścić z gniazd nasiennych a dopiero wtedy zmielić
SmacznaPyza 31.05.2013 15:40
czy paprykę mielimy w całości czy najpierw oczyszczamy z gniazd nasiennych ?
Cranberry 31.05.2013 09:54
robię podobny ale ten też wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak