Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z wiśniami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg

Marynata

wiśnie bez pestek 1 szklanka
miód płynny 1 łyżka
Stek z grilla Prymat 1 opakowanie
olej rzepakowy 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z wiśniami

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty mieszamy ze sobą.
Krok 1 - Schab pieczony z wiśniami foto
2
Schab nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Wrzucamy do marynaty, dokładnie nacieramy i wkładamy na minimum godzinę do lodówki.
Krok 2 - Schab pieczony z wiśniami foto
3
Po tym czasie mięso pieczemy około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podajemy na ciepło z pieczonymi ziemniakami i surówką lub na zimno jako domową wędlinę. Smacznego!
Krok 3 - Schab pieczony z wiśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 20.07.2015 09:23
to musi być pyszne:-)
ilka01 20.07.2015 08:58
pychota :)
MałaMi89 19.07.2015 22:29
Takiej marynaty nigdy nie próbowałam.. :) ciekawa :)
Skotka 19.07.2015 22:03
Ciekawy przepis na pyszne mięsko:)
irenka 19.07.2015 20:19
smaczne jedzonko
Łukasz15 19.07.2015 19:18
Apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak