Sałatka z ryżem, papryką marynowaną i sałatą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 gram
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ser mozarella

    1 kula
  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • papryka marynowana

    kilka kawałków
  • oliwki czarne

    1 garść
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat

    1 opakowanie
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski. Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, a także oliwki pokrojone na połówki. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Mozarellę oraz paprykę marynowaną pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z sałatką. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 12.02.2017 11:21
smaczna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat