Sałatka z roszponki z fasolką adzuki

Sałatka z roszponki z fasolką adzuki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    1/2 szklanki
  • sałata

    1/2 opakowania
  • szynka gotowana

    15 dag
  • seler naciowy

    2 kawałki
  • olej roślinny

  • oliwki zielone

    1/2 szklanki
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę roszponkę myjemy osuszamy i wkładamy do dużej miski. Oliwki odcedzamy i dodajemy do sałatki. Selera naciowego obieramy i kroimy w małe kawałki. Fasolę adzuki moczymy najlepiej całą noc . Potem gotujemy ją w wodzie lekko osolonej aż będzie miękka. Odcedzamy ją studzimy . Zimna fasolkę dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy. Szynkę drobiowa kroimy w kosteczkę i dodajemy do reszty składników Dodajemy olej lniany , solimy do smaku. Dodajemy także pieprz kolorowy grubo mielony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pomocnik

18.02.2014 13:34
na pewno pysznie smakuje

Joannasz3190

18.02.2014 13:20
Oryginalne smaki :)

krystyna330

18.02.2014 12:52
pyszności mniam

idealme

18.02.2014 12:25
śliczne kolory ! ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat