Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż czerwony 1 filiżanka
woda 3 filiżanki
mozarella 1 kula
ser camembert 1/2 opakowania
ogórek sałatkowy 1 szt
pomidor 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula 1 szt
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Wsypać do rondelka wypłukany ryż, wlać wodę i posolić. Gotować pod przykryciem około 35 minut bez mieszania. Po tym czasie wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze przez kwadrans. Zostawić do przestygnięcia, a następnie wyłożyć do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym foto
2
Mozarellę oraz ser pleśniowy pokroić w dość drobną kostkę i dodać do ryżu.
Krok 2 - Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym foto
3
Ogórek obrać i pokroić w kostkę, pomidora również pokroić w kostkę, Dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym foto
4
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę. Wymieszać.
Krok 4 - Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym foto
5
Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze raz wymieszać.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z czerwonym ryżem, mozarellą i serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.08.2016 20:16
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak