Sałatka z buraków i kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • kapusta biała

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • Zalewa:

  • woda

    6 szkl
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szkl
  • ocet

    1,1/2 szkl
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki zetrzeć na grubej tarce. Tak samo marchewkę. Kapustę poszatkować. Cebule pokroić w cienkie plastry. Do dużego garnka wlać 6 szklanek wody i kiedy się zagotuje wrzucić buraki. Gotować 2 minuty. Potem wrzucić marchew, kapustę i cebulę, wlać ocet, wsypać cukier i sól. Gotować 15 minut. Włożyć do słoików gorące i gotować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.03.2017 10:15
trochę szyja boli od przyglądania się temu zdjęciu ;)
Margo1 11.07.2013 08:15
lubię takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat