Sałatka z białej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • buraczki

    1 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • woda

    0,7 l
  • cukier

    1 szklanka
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • sól

    2,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy poszatkować. Buraczki i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w plasterki.

Zalewa: wodę, cukier, ocet i sól zagotować, dodać kapustę, buraczki, marchew i gotować ok. 15 min. Następnie dodać cebulę i gotować jeszcze 5 min.
Gorące nakładać do słoików. Pasteryzować ok. 7 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 04.12.2012 18:58
bardzo smaczna
Grazyna0211 11.11.2012 16:59
apetyczna
angelika14 28.05.2012 12:45
Smaczna i zdrowa:)
Anna169Hosz 24.05.2012 10:59
Ciekawy przepis.
dianix 07.05.2012 21:00
ja bym do obiadu zjadła;)
pacpaw 03.05.2012 17:53
nie moge się doczekać na młodą kapustę do takiej sałatki
Seba 29.11.2011 21:35
smaczna
Emiliozo 01.10.2011 17:59
fajna
smakoszek 29.09.2011 10:02
na pewno pyszne
Motorek 27.09.2011 10:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat