Sałatka ogórkowa- słupki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2,5 kg
  • cebule

    3 sztuki
  • sól

    2 łyżki
  • ocet

    1,5 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • pieprz mielony

    2 łyżeczki
  • papryka mielona

    2 łyżeczki
  • kurkuma

    2 łyżeczki
  • gorczyca

    2 łyżeczki
  • koper zielony

    2 łyżeczki
  • estragon

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kroję w słupki, nie obieram. Dodaję pokrojonej w kostkę cebule i posolone zostawiam na 3 godziny przed wrzuceniem do zalewy. Zalewę robię dodając w garnku ocet, cukier, wodę, pieprz, paprykę, kurkumę, gorczycę, koper, estragon, mieszam i gotuję. Do gotującej zalewy wrzucam ogórki i chwilkę gotuję. Po wyjęciu włożyć do słoików i pasteryzować 10 minut. Idealne do obiadku;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 01.12.2013 23:01
mniam mniam
Stachu90 12.09.2012 11:16
mniam
dagmara020 07.09.2012 15:56
muszą być pyszne:)
Fiffi 22.08.2012 23:28
pycha
Aneta41 12.08.2012 18:17
podoba mi się ta sałatka
Paweł10 12.08.2012 14:36
robie podobne ;) sa pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat