Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kurczakiem i brokułami na słodko
2. Przygotować marynatę:
Do miski wlać łyżkę oleju, dodać po dwie łyżki (stołowe) musztardy i miodu. Doprawić przyprawami (wsypać bardzo dużo curry i papryki czerwonej słodkiej), ocjonalnie można dodać łyżkę koncentratu.
3. Fileta pokroić w kosteczkę (im mniejsze kawałki tym lepiej) i wrzucić do marynaty, wymieszać i odstawić na 20 minut.
4. Kurczaka z marynatą wlać na patelnie, ponownie doprawić i dodać kolejne 2 łyżki miodu i musztardy (jeśli ktoś lubi wyraziste smaki).
5. Kiedy wsystko już jest gotowe i nałożone na talerz można polać sosem (jogurt, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, zioła prowansalskie, czosnek).
SMACZNEGO :)