Roladki z mintaja

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1kg filetów z mintaja

  • 200g śmietany

  • 250g pieczarek

  • 2 cytryny

  • 3 łyżki masła

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozmrażamy, przecinamy na pół. Nacieramy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki na godz. Pieczarki kroimy w plasterki. Dusimy pod przykryciem z masłem przez około 5 min aż zmiękną. Do pieczarek dodajemy 0,5 łyżki soku z cytryny i sól. Filety wyjmujemy z lodówki i na każdy kawałek nakładamy pieczarki, rolujemy i spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy roladki oraz posiekaną cebulkę i marynatę. Dusimy powoli przez ok. 25 min. Na końcu dodajemy smietanę i zagotowujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat