Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa panna cota

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żelatyna 4 łyżeczki
1 łyżeczka cukru z wanilią
2 łyżki cukru zwykłego
250 ml. śmietanki 30%
250 ml. soku z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa panna cota


Do garnka wlewamy sok, śmietanę i cukier. Grzejemy do momentu, aż cukier się rozpuści.
W miedzy czasie żelatynę zalewamy trzema łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na kilka minut, aż napęcznieje. Po tym czasie do pęczniejącej żelatyny wlewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy. Rozpuszczoną żelatynę należy wlać do masy śmietanowej z sokiem. Dokładnie mieszamy i wlewamy do specjalnych pojemniczków. Bardzo ważne jest aby żelatynę wlać do jeszcze dobrze ciepłej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.02.2017 11:56
mój ulubiony smak
Babeczka35 21.02.2017 07:47
Pyszne deser.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak