Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLĘDWICZKA Z KURCZAKA Z MARCHEWKĄ, KALAREPKĄ I BROKUŁEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 2 szt
kalarepka młoda 1/4 szt
marchew młoda 2 szt
brokuł 2 różyczki
ziemniaki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: POLĘDWICZKA Z KURCZAKA Z MARCHEWKĄ, KALAREPKĄ I BROKUŁEM

Polędwiczki oczyścić i gotować na parze ok. 15 minut od momentu zagotowania się wody.
Marchew, ziemniaka i kalarepę obrać. Ziemniaki i kalarepę pokroić w dość dużą kostkę. Warzywa gotować na parze ok. 20 minut.
Ugotowane warzywa i mięsko zblendować na gładką masę. W razie konieczności dodać łyżkę przegotowanej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak