Piwo z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo jasne

    1 szklanka
  • miód

    2 łyżki
  • wódka

    40 ml
  • mąka ziemniaczana

    0, 5 łyżeczki
  • mielony cynamon Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagrzać piwo z miodem i cynamonem. Doprawić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z niewielką ilością piwa i podgrzać.Gdy płyn będzie gęsty, to zdjąć go z ognia, ostudzić i dodać wódkę. Podawać schłodzony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat