Piwo grzane z miodem (dobre na przeziębienie)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • butelka piwa

    0,5 l
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piwo podgrzać na małym ogniu, nie gotować. Gdy będzie ciepłe zestawić z ognia i dodać łyżkę miodu (może być cukier), wymieszać, wlać do kufla. Piwo w tej postaci jest dobre na przeziębienie, dobrze wygrzewa organizm. Twój mężczyzna na pewno ucieszy się z takiego \"lekarstwa\" bardziej niż z pigułek :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 13.04.2012 10:03
Ciepłe bardzo rozgrzewa, więc dobre na przeziębienie :) Ciepłe piwko wieczorem i do łóżeczka ;)
elzbietar64 11.04.2012 23:12
zawsze pije zimne nawet nie próbowałam takiego ciepłego piwa
Wacław 21.01.2012 08:46
pyszne,mniam
Ania67 15.09.2011 08:24
super
ben-ka 08.06.2011 09:02
piwo z miodem to tylko w zimie piję:)
evita0007 26.05.2011 16:11
o pycha piłam :-)
jogobella23 25.03.2011 07:54
pycha
romanrafal 22.03.2011 07:28
bardzo dobre
Izabela28 04.02.2011 12:27
Ciekawy pomysł piwo z miodem:)
Ewa111 26.01.2011 11:30
jeśli już wypiję piwo ,to tylko grzane i z miodem ,jest pyszne i nieprawda że robi się mętne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat