Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta fasolowo-marchewkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała z puszki 2 op.
marchewka ugotowana al dente duża
majonez tradycyjny do smaku
tahini pasta sezamowa do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
anchois 2-4 fileciki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta fasolowo-marchewkowa

Fasolę odcedzić na sitku, przepłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć.
Marchewkę ugotować na półtwardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Anchois pokroić w paseczki. Składniki pasty przełożyć do rozdrabniacza, dodać nieco majonezu, tahini oraz biały pieprz i nieco soli. Wszystko zmiksować na dowolnie gładką masę. Doprawić do smaku solą czosnkową i białym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.02.2016 19:48
super takie pasty na kanapki
Mniam 02.02.2016 11:41
Lubię takie pasty, pyszności!
olkaaa 02.02.2016 07:39
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak