Pasta fasolowo-marchewkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała z puszki

    2 op.
  • marchewka ugotowana

    al dente duża
  • majonez tradycyjny

    do smaku
  • tahini pasta sezamowa

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • anchois

    2-4 fileciki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę odcedzić na sitku, przepłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć.
Marchewkę ugotować na półtwardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Anchois pokroić w paseczki. Składniki pasty przełożyć do rozdrabniacza, dodać nieco majonezu, tahini oraz biały pieprz i nieco soli. Wszystko zmiksować na dowolnie gładką masę. Doprawić do smaku solą czosnkową i białym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.02.2016 19:48
super takie pasty na kanapki
Mniam 02.02.2016 11:41
Lubię takie pasty, pyszności!
olkaaa 02.02.2016 07:39
chętnie spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat