Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola biała z puszki
2 op. -
marchewka ugotowana
al dente duża -
majonez tradycyjny
do smaku -
tahini pasta sezamowa
do smaku -
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
anchois
2-4 fileciki
Sposób przygotowania
Marchewkę ugotować na półtwardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Anchois pokroić w paseczki. Składniki pasty przełożyć do rozdrabniacza, dodać nieco majonezu, tahini oraz biały pieprz i nieco soli. Wszystko zmiksować na dowolnie gładką masę. Doprawić do smaku solą czosnkową i białym pieprzem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się