Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój z białej kapusty i porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty 1 główka
czerwonych porzeczek 50 dag
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Napój z białej kapusty i porzeczek

Kapustę oczyścić, wypłukać, pokroić na kawałki, wycisnąć sok w sokowirówce. Porzeczki obrać ze szypułek, opłukać, przetrzeć przez sito. Przecier połączyć z sokiem z kapusty i dopełnić wodą mineralną do objętości 1 litra. Podawać w szklankach koktajlowych z dodatkiem kostek lody lub z zamrożonymi w środku kuleczkami porzeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.03.2013 17:49
jakoś ciężko mi sobie wyobrazić napój deserowy z kapusty...
Zosia1 11.03.2013 14:59
Bardzo ciekawy;na pewno zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak