Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami i jagodami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 125 ml
woda gazowana 125 ml
mąka pszenna 100 g
jaja 2 sztuki
sól 1 szczypta
olej rzepakowy 1 do smaku
jabłka 2 szyuki
jagody 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami i jagodami

Kroki postępowania

1
Do wysokiego pojemnika od blendera wsypuję mąkę, dodaje jajka, sól, wodę i mleko.
Krok 1 - Naleśniki z jabłkami i jagodami foto
2
Ciasto miksuję blenderem. Ma wtedy fajną gładką konsystencję. Odstawiam do lodówki na godzinę.
Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju około 1 łyżeczka na każdą sztukę. Wylewam ciasto, na którym układam plastry jabłka obranego. Naleśniki posypuję przyprawą do dań słodkich i podaję z jagodami mrożonymi.
Krok 2 - Naleśniki z jabłkami i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.05.2014 10:19
Smakowite te naleśniczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak