Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie-pieczarki w maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarek 150 gram
masła 25 gram
dowolnej śmietany 2 łyżki
oliwy truflowej 1 łyżeczka
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie-pieczarki w maśle

Świeże pieczarki umyłam pod chłodną wodą. Osączyłam.Nożykiem delikatnie zaczęłam ściągać skórkę oraz odcięłam nóżki. Główki pieczarek kroiłam na cieniutkie plasterki na desce do krojenia. Nastawiłam patelnię z masłem. Gdy się rozgrzała,to wrzuciłam pieczarki. Ciągle mieszając dodałam śmietanę i oliwę. Podsmażałam. Na koniec użyłam przypraw do smaku. Takim nadzieniem wysmarowałam omlet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak