Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętus (brotola) z mandarynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 500 gram
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
mandarynka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Miętus (brotola) z mandarynką

Tuszę miętusa odmrażamy. posypujemy mieszanką soli i pieprzem. Pozostawiamy na conajmniej godzinkę. Po tym czasie obieramy mandarynkę i na każdy kawałek ryby kładziemy mandarynkę. Zawijamy w folię aluminiową i grillujemy ok. 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak