Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa kawa z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
woda wrząca 1/3 szklanki
mleko zimne 3/4 szklanki
bita śmietana wg uznania
syrop miętowy 4 łyżki
Do posypania: czekoladowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa kawa z bitą śmietaną

Kawę przesypać do kubeczka, zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać, ostudzić. Do ostudzonej kawy wlać mleko, wymieszać. Do dwóch wysokich szklanek wycisnąć bitą śmietanę. Każdą porcję polać 2 łyżkami syropu miętowego. Na wierzch delikatnie wlać kawę. Na koniec na każdą porcję kawy wycisnąć jeszcze kleks śmietany, posypać czekoladową posypką. Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.08.2016 21:51
pyszna kawka
Ola1young 01.08.2016 15:47
apetyczna ta kawa :)
ilka01 01.08.2016 14:55
super pomysł :)
olkaaa 01.08.2016 12:36
ładnie wygląda
Ola1984 01.08.2016 10:38
Pyszna, takiej jeszcze nie próbowałam :)
Krzysztof15 01.08.2016 08:57
bardzo smaczna
Krystyna32 01.08.2016 08:13
pyszna kawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak