Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kg cebuli
Puszka groszku zielonego konserwowego
mały majonez
1 szklanka wody
2 łyzki cukru
2 łyżki octu 10%
pieprz kolorowy ziarnisty 20 ziarenek
ziele angielskie całe 5 ziaren
liście laurowe Prymat 3 szt.
matiasy 1/2 kg

Porada

zalewa z cebulką ma być bardzo dobrze wystudzona zanim dodamy śledzie.

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z cebulką

Zagotować wodę z octem i przyprawamiW między czasie cebulę obrać i pokroić w piórka.Pokrojoną cabulę wsypać do gorącej zalewy, przykryć i odstawić do całkowitego wystudzenia.Śledzie zalać zimną wodą aby je wypłukać ze soli.
Ja zalewałam dwa razy i moczyłam po 5 minut.

Gdy zalewa z cebulą już wystygnie, dodajemy pokrojone śledzie, groszek i majonez.
Nie solimy.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcepanowy kącik 07.12.2016 20:10
Ma być 1/2 kg matiasów. Bardzo przepraszam, ale powinna być dostępna cały czas opcja edytowania.
Madzai 05.12.2016 10:55
Super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak