matiasy z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kg cebuli

  • Puszka groszku zielonego konserwowego

  • mały majonez

  • 1 szklanka wody

  • 2 łyzki cukru

  • 2 łyżki octu 10%

  • pieprz kolorowy ziarnisty 20 ziarenek

  • ziele angielskie całe 5 ziaren

  • liście laurowe Prymat 3 szt.

  • matiasy

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z octem i przyprawamiW między czasie cebulę obrać i pokroić w piórka.Pokrojoną cabulę wsypać do gorącej zalewy, przykryć i odstawić do całkowitego wystudzenia.Śledzie zalać zimną wodą aby je wypłukać ze soli.
Ja zalewałam dwa razy i moczyłam po 5 minut.

Gdy zalewa z cebulą już wystygnie, dodajemy pokrojone śledzie, groszek i majonez.
Nie solimy.


Marcepanowy kącik
zalewa z cebulką ma być bardzo dobrze wystudzona zanim dodamy śledzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcepanowy kącik 07.12.2016 20:10
Ma być 1/2 kg matiasów. Bardzo przepraszam, ale powinna być dostępna cały czas opcja edytowania.
Madzai 05.12.2016 10:55
Super rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat