Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinówka kardynalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

malin dojrzałych 1 kg
spirytusu 1 Litr
cukru 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Malinówka kardynalska

Maliny przepłucz i osusz na sicie. Następnie włóż do gąsiora i zalej litrem spirytusu.. szczelnie zamknij gąsior, odstaw w słoneczne miejsce. Po miesiącu zlej nalewkę i przefiltruj ją przez bibułę kuchenną. Wsyp do rondla cukier, zalej litrem wody, gotuj aż cały cukier dobrze się rozpuści. Nalewkę połącz z syropem cukrowym, następnie przelej do ciemnych butelek, szczelnie zamknij i odstaw na co najmniej na tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.03.2013 10:16
ciekawy przepis
wiola333 19.03.2013 09:46
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak