Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,3 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 22 gramy
majeranek 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona

Łopatkę opłukać o osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól z ziołami wymieszać i natrzeć mięso. Pozostawić w lodowce na 24-48 godzin. Po tym czasie Włożyć w rękaw do pieczenia i piec około 1,5godziny w 180stopniach. Na ostatnie 10 minut można rozciąć folię by wierzch się troszeczkę przypiekł.
Podawać jako wędlina na kanapki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 19.06.2017 11:57
pyszne mięsko,najlepsze z domowym pieczywem
Wafelek2601 18.06.2017 22:47
Aż chce się jeść
olkaaa 18.06.2017 21:45
muszę zrobić
dodi 18.06.2017 21:24
apetycznie wyglada
pestka 18.06.2017 20:24
wygląda bardzo smacznie
w mojej kuchni 18.06.2017 18:34
takie domowe mięsko można ze smakiem zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak