Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier jarzębinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 20 dkg
żytniówka 1/2 litra
cukier kandyzowany 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: likier jarzębinowy

Owoce jarzębiny musimy osuszyć i wrzucić do butelki

Owoce i cukier kandyzowany umieścić w butelce. Zalać żytniówką. Dokładnie zamknąć, odstawić w ciemne miejsce.

Mniej więcej po 8 tygodniach trunek jest dobry, lepszy po 2 miesiącach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 22.09.2012 17:44
nawet nie widziałem, że można taki zrobić
parysek10 20.09.2012 16:52
jeszcze takiego nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak