Lasange

Lasange

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lasange

    1 op.
  • sos beszamelowy

  • sos pomidorowo-mięsny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wysmarować dno formy żaroodpornej sosem beszamelowym. Położyć płaty lasange. Polać je sosem beszamelowym. Polać je sosem pomidorowo-mięsnym. Posypać pokrojoną mozaerllą. Ułożyć kolejną warstw płatów lasange i znów polać beszamelem i sosem pomidorowo-mięsnym. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ostatnie płaty polać beszamelem, posypać tartym parmezanem i obłożyć płatkami masła.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200*C na ok. 30 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

forgielka

07.04.2011 10:25
ciekawe

forgielka

07.04.2011 10:25
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat