Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z pęczaku na rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosołu z jarzyn i kosci 5 szkl
watróbki z drobiu 20 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z pęczaku na rosole

do 2 szklanek rosołu wsypujemy opłukana kaszę gotujemy na niewielkim ogniu do miekkosci , watróbkę dokladnie obieramy z blon zalewamy wrzaca woda trzymamy minutkę odsaczamy kroimy w niewielkie kostki ,gdy kasza zmiekknie dodajemy pozostały rosół watrobkę zagotowujemy(jeden raz)sciagamy z ognia dodajemy zielenine , podajemy nie pozniej niz 10 min po przygotowaniu w przeciwnym raze zupa zgęstnieje i zmętnieje:) trzeba szybciutko zjęść ale znika szybko bo pyszna:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 21.09.2012 09:04
niam
Mariusz10 06.05.2012 17:46
uwielbiam taki krupnik
grazia1 12.05.2011 12:58
smaczna
Margo1 15.04.2011 17:29
bardzo dobra zupka
Teresa19 08.04.2011 08:17
Super
matii6 07.04.2011 20:41
pycha
1j1o1l1a1 05.04.2011 23:16
tradycyjny krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak