krupnik z pęczaku na rosole

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosołu z jarzyn i kosci

    5 szkl
  • watróbki z drobiu

    20 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do 2 szklanek rosołu wsypujemy opłukana kaszę gotujemy na niewielkim ogniu do miekkosci , watróbkę dokladnie obieramy z blon zalewamy wrzaca woda trzymamy minutkę odsaczamy kroimy w niewielkie kostki ,gdy kasza zmiekknie dodajemy pozostały rosół watrobkę zagotowujemy(jeden raz)sciagamy z ognia dodajemy zielenine , podajemy nie pozniej niz 10 min po przygotowaniu w przeciwnym raze zupa zgęstnieje i zmętnieje:) trzeba szybciutko zjęść ale znika szybko bo pyszna:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 21.09.2012 09:04
niam
Mariusz10 06.05.2012 17:46
uwielbiam taki krupnik
grazia1 12.05.2011 12:58
smaczna
Margo1 15.04.2011 17:29
bardzo dobra zupka
Teresa19 08.04.2011 08:17
Super
matii6 07.04.2011 20:41
pycha
1j1o1l1a1 05.04.2011 23:16
tradycyjny krupnik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat