krupnik z pęczaku na rosole

krupnik z pęczaku na rosole

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosołu z jarzyn i kosci

    5 szkl
  • watróbki z drobiu

    20 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do 2 szklanek rosołu wsypujemy opłukana kaszę gotujemy na niewielkim ogniu do miekkosci , watróbkę dokladnie obieramy z blon zalewamy wrzaca woda trzymamy minutkę odsaczamy kroimy w niewielkie kostki ,gdy kasza zmiekknie dodajemy pozostały rosół watrobkę zagotowujemy(jeden raz)sciagamy z ognia dodajemy zielenine , podajemy nie pozniej niz 10 min po przygotowaniu w przeciwnym raze zupa zgęstnieje i zmętnieje:) trzeba szybciutko zjęść ale znika szybko bo pyszna:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

21.09.2012 09:04
niam

Mariusz10

06.05.2012 17:46
uwielbiam taki krupnik

grazia1

12.05.2011 12:58
smaczna

Margo1

15.04.2011 17:29
bardzo dobra zupka

Teresa19

08.04.2011 08:17
Super

matii6

07.04.2011 20:41
pycha

1j1o1l1a1

05.04.2011 23:16
tradycyjny krupnik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat