Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kotlety sojowe w zalewie octowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kotlety sojowe
1 opakowanie
woda
1 litr
kostka rosołowa
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Dodatkowo

jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Zalewa

woda
1/2 litra
ocet
1/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
2-3 łyżki
cukier
2 łyżki
sól
1-1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
cebula
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
koperek świeży
2 łyżki
Sklep Prymat
Przyprawa do mięs Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety sojowe w zalewie octowej

Kotlety sojowe gotować przez około 8-10 minut w 1 litrze wody - z dodatkiem kostki rosołowej, soli i listków laurowych.
Odcedzić i jeszcze ciepłe obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
W międzyczasie przygotować zalewę.
Posiekaną cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Wszystkie składniki wymieszać i gotować przez około 5 minut.
Na końcu dodać koperek.
Gorącą zalewą zalać kotlety i odstawić do ostudzenia.
Całość wstawić do lodówki minimum na 24 godziny, a najlepiej na około 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 17.07.2017 09:26
Dziękuję :)
Diana Rusiłowicz 17.07.2017 09:25
Pycha...;)
gusia1000 10.07.2017 20:44
Dobre kotlety.
Ola1984 10.07.2017 10:01
Fajny pomysł na kotlety sojowe, jestem ciekawa smaku.
SzczyptaChili 09.07.2017 22:16
Ciekawe , nigdy takich nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak