Kotlety kalafiorowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety kalafiorowe foto
Wykonanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, posiekać dodać bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku oraz stopione masło.
Krok 2 - Kotlety kalafiorowe foto
Masę dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 11.06.2014 09:50
bardzo lubię
Bernadeta1 11.06.2014 00:18
lubię takie
Lis 10.06.2014 23:08
Ciekawy pomysł na kotlety:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat