Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot podwójnie jabłkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek ( papierówki ) 1 kg
( domowych )
cukier do smaku
sok z 1/2 cytryny
1/2 laski kory cynamonu
wody 4 l
chipsy 300 jabłkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot podwójnie jabłkowy

Do garnka wlać wodę, dodać cynamon i zagotować. Jabłka umyć, za pomocą specjalnego nożyka wyciąć gniazda nasienne i razem ze skórką włożyć do gotującej się wody. Następnie dodać chipsy jabłkowe i gotować kompot 10 minut. Po tym czasie wlać sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem. Kompot podawać dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.10.2013 16:43
podoba mi się ten pomysł z cynamonem
KasiaK90 01.10.2013 15:57
pyszny kompocik ;)
lara 01.10.2013 14:46
pięknie wygląda!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak