Kompot podwójnie jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłek ( papierówki )

    1 kg
  • ( domowych )

  • cukier do smaku

  • sok z 1/2 cytryny

  • 1/2 laski kory cynamonu

  • wody

    4 l
  • chipsy

    300 jabłkowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, dodać cynamon i zagotować. Jabłka umyć, za pomocą specjalnego nożyka wyciąć gniazda nasienne i razem ze skórką włożyć do gotującej się wody. Następnie dodać chipsy jabłkowe i gotować kompot 10 minut. Po tym czasie wlać sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem. Kompot podawać dobrze schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 01.10.2013 16:43
podoba mi się ten pomysł z cynamonem
KasiaK90 01.10.2013 15:57
pyszny kompocik ;)
lara 01.10.2013 14:46
pięknie wygląda!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat