Jajka z majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    6 sztuk
  • szynki

    2 cienkie plastry
  • posiekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • majonezu

    10 łyżeczek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na talerzu. Z jednego jajka wyjąć żółtko i rozdrobnić. Szynkę drobno posiekać. Na jajka nałożyć po łyżeczce majonezu. Posypać szynką, pietruszką i żółtkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 06.09.2011 10:13
świetnie wygladaja
FAFIK 14.05.2011 21:22
Pięknie podane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat