Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z warzywami i pęczakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso 400 g
marchew 1 szt
grzyby leśne 1/2 szkl
fasolka szaragowa 1/2 szkl
cebula 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyzeczka
kminek do smaku
ziele angielskie 2 ziarnka
majeranek 1/2 łyżeczka
woda 1 L
mąka 1 łyżki
śmietana 12-procentowa 2 łyżki
pęczak 1 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z warzywami i pęczakiem

Na rozgrzaną patelnie lub żeliwny garnek ,ja taki używam wkładamy pokrojone mięso z indyka ,dostałam kawałek udka i piersi , więc to zmieszałam lekko przyrumieniłam ,następnie dajemy wszytskie przyprawy , grzyby pokrojone w paseczki użyłam mieszanych , kozaczków i prawdziwków.
Fasolkę szparagową myjemy i kroimy na mniejsze kawałki takei 2 cm , marchew obieramy i kroimy w plasty 5mm , do tego cebulka w piórka i wrzucamy wszystko do mięsa zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu ok 40 min. jeśli wszystko jest miekkie odparowywujemy tyle wody ile nam będzie potrzebnego sosu .
Z mąki i śmeitany robimy zaczyn do zagęszczenia sosu .
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.08.2013 12:54
dziś było sprzątanie lodówki , to co zostało to wyszły takie danie ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak