Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 600 gram
cebula biała 1 sztuka
marchew 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
fasolka szparagowa
kurkuma 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
bazylia świeża kilka listków
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z warzywami

Pierś z indyka pokroić w kostkę.

W miseczce wymieszać sól ,pieprz koperek i kurkumę ,dodać indyka ,wymieszać ,odstawić na 30 minut.

Oliwę rozgrzać ,podsmażyć mięso.

Warzywa pokroić w słupki( oprócz fasoli) dodać do mięsa.

Fasolkę lekko podgotować w osolonej wodzie ,dodać do mięsa ,całość dusić około 10 minut.

Doprawić, posypać posiekanym koperkiem .

Podawać np. z ryżem.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.08.2016 10:09
brzmi ciekawie
ilka01 31.08.2016 09:44
pyszności :)
KORAL 31.08.2016 09:16
Smaczny gulasz :)
Madzai 31.08.2016 08:42
Bardzo apetyczny :)
Konczi 31.08.2016 08:40
pysznie wygląda :)
Mniam 31.08.2016 08:09
Smaczne mięso na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak