Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz z indyka i dyni

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
600 g
dynia
400 g
cebula duża
1 szt.
ząbki czosnku
2 szt.
pomidory krojone
1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat
pół łyżeczki
Sklep Prymat
mielona kolendra
pół łyżeczki
Imbir mielony Prymat
1/3 łyżeczki
papryczki jalapeno
1 szczypta (mielona)
cynamon
szczypta
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka i dyni

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, smażymy na średnim ogniu około 2 minuty. Dodajemy do tego pokrojony w średnią kostkę filet, rumienimy. Do indyka i warzyw dosypujemy słodka paprykę, kolendrę, imbir i cynamon, wszystko smażymy 30 sekund. Całość zalewamy woda i pomidorami z puszki, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, gotujemy 10 minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w średnia kostkę dynię, gotujemy do jej miękkości (u mnie trwało to około 3 minuty). Przed podaniem gulasz posypujemy suszonym jalapeno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak