Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki
cebula
imbir 1 cm
pieczarki 6-8 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pierś z indyka 500 gram
sól i pieprz
olej 2 łyżki
woda 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Cebulę pokrój w kostkę a pieczarki w plasterki.
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i smaż co jakiś czas mieszając,aż odparuje cała woda. Pieczarki przełóż do niewielkiego garnka.
Indyka pokrój w kostkę i smaż na tej samej patelni co pieczarki.
Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Przełóż do pieczarek.
Da garnka wlej wodę,fasolę wraz z zalewą i wymieszaj. Dołóż starty imbir,papryki,sól i pieprz do smaku.
Duś pod przykryciem około 50 minut,nie zapominając aby od czasu do czasu przemieszać.
Jeśli gulasz jest za gęsty dolej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.08.2015 13:34
doskonały z domowym chlebem
Ewa Wojtaszko 04.08.2015 11:58
koniecznie,jest pyszny :)
Maridka19 04.08.2015 11:37
Pyszny gulasik
Wafelek2601 04.08.2015 11:22
Pyszne danie
Ewelina1991 04.08.2015 08:06
pyszne danie
olkaaa 04.08.2015 07:25
muszę spróbować
berys18 04.08.2015 07:17
wygląda mega smacznie
bogusia 82 03.08.2015 23:17
Pyszne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak