Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

  • cebula

  • imbir

    1 cm
  • pieczarki

    6-8 sztuk
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • pierś z indyka

    500 gram
  • sól i pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • woda

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w kostkę a pieczarki w plasterki.
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i smaż co jakiś czas mieszając,aż odparuje cała woda. Pieczarki przełóż do niewielkiego garnka.
Indyka pokrój w kostkę i smaż na tej samej patelni co pieczarki.
Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Przełóż do pieczarek.
Da garnka wlej wodę,fasolę wraz z zalewą i wymieszaj. Dołóż starty imbir,papryki,sól i pieprz do smaku.
Duś pod przykryciem około 50 minut,nie zapominając aby od czasu do czasu przemieszać.
Jeśli gulasz jest za gęsty dolej wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 04.08.2015 13:34
doskonały z domowym chlebem
Ewa Wojtaszko 04.08.2015 11:58
koniecznie,jest pyszny :)
Maridka19 04.08.2015 11:37
Pyszny gulasik
Wafelek2601 04.08.2015 11:22
Pyszne danie
Ewelina1991 04.08.2015 08:06
pyszne danie
olkaaa 04.08.2015 07:25
muszę spróbować
berys18 04.08.2015 07:17
wygląda mega smacznie
bogusia 82 03.08.2015 23:17
Pyszne danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat