Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
grzyby leśne
1 kg -
olej roślinny
1 szkl -
przyprawy
Sposób przygotowania
1 kg grzybów - opienek
3 duże cebule
5 łyżek octu
2 łyżki przyprawy wegety
3 łyżki cukru
2 łyżki słodkiej papryki
200 g koncentrat pomidorowy
1 szklanka oleju
1 łyżeczka pieprzu
3 ziarenka ziela angielskiego
3 sztuki liścia laurowego
Grzyby oczyścić, wypłukać, zagotować i odcedzić. Zmielić przez maszynkę do mięsa. Na oliwie zeszklić pokrojone w kosteczkę cebule następnie dodać grzyby i smażyć ok 5 minut. Po tym czasie dodać wszystkie pozostałe składniki i dusić 15 minut od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do słoików i pasteryzować przez 2 dni po 30 minut.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się