Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi w sosie pomidorowym z bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gnocchi 3 porcje
przecier pomidorowy 300 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
bazylia świeża 1 garść
sól, pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi w sosie pomidorowym z bazylią

Kroki postępowania

1
Sos robi się bardzo szybko, więc w pierwszej kolejności robimy kopytka lub jeśli używacie gotowych wstawiamy wodę.
Krok 1 - Gnocchi w sosie pomidorowym z bazylią foto
2
Na patelnie wlewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek, smażymy na małym ogniu tak długo, aż cebula się zeszkli.

Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz i przecier pomidorowy. Dusimy bez pokrywki tak długo, aż sos odparuje i sam się zagęści.

Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną w paski bazylię.
Krok 2 - Gnocchi w sosie pomidorowym z bazylią foto
3
Do gotowego sosu wrzucamy ugotowane, odsączone gnocchi, mieszamy i podajemy na talerze.

Można na sam koniec posypać serem.
Krok 3 - Gnocchi w sosie pomidorowym z bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 21.03.2013 15:00
Gnocchi uwielbiam! W sosie pomidorowym smakuje doskonale :)
dwa pokoje z kuchnią 21.03.2013 09:04
ale bym sobie zjadła!
Monika78 20.03.2013 20:17
super danie
Boska_Agatka 20.03.2013 19:54
świetna sprawa polecam
Magda24 20.03.2013 19:52
apetyczne wygląda
Sylwia26 20.03.2013 19:20
ale smakołyki
Wiesława1 20.03.2013 19:11
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak