Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne kotlety z kurczaka.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne kotlety z kurczaka.

Kroki postępowania

1
Filet obmywamy i osuszamy. Odcinamy polędwiczki. ( w szczególności kiedy filet jest dość spory).
Następnie każdy kawałek mięsa wkładamy do worka i bijemy delikatnie tłuczkiem. (worek po to żeby mięso nie pryskało). Gdy mięso będzie dość płaskie solimy z jednej strony i wstawiamy do lodówki.
Krok 1 - Delikatne kotlety z kurczaka. foto
2
Do jednej miski wbijamy jajka i roztrzepujemy. Możemy odrobinę posolić.
Do drugiej miski wsypujemy bułki tartej.
Najpierw obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Delikatne kotlety z kurczaka. foto
3
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy kotlety. Z jednej strony posypujemy lekko pieprzem. Smażymy do momentu uzyskania złocistego koloru.
Smacznego!
Krok 3 - Delikatne kotlety z kurczaka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 27.06.2014 21:20
nie ma jak tradycyjne kotleciki z kurczaka - bardzo lubie :)
Aleksandra/Olcia 27.06.2014 19:42
mniam mniam
marcia7 27.06.2014 16:32
coś wspaniałego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak