Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniówka z plebani

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśni czerwonych 1 kg
wódki 1 litr
cukru 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniówka z plebani

Owoce umyj, osusz i ponacinaj. Następnie zalej je wódką i odstaw na 2 miesiące na słoneczny parapet. Ostrożnie, by nie zmącić roztworu, zlej nalewkę. Na owoce wsyp cukier. Odstaw, a by puściły soku, a cukier całkowicie się rozpuścił. Roztwór alkoholowy wymieszaj z sokiem, przefiltruj przez bibułkę kuchenną. Wlej nalewkę do butelek, szczelnie zakorkuj, umieść w chłodnym i ciemnym miejscu co najmniej na następne dwa miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.03.2013 10:17
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak