czekolada do ozdabiania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada 53%

    2 szt
  • nóz z płaskim końcem

  • marmurowa deseczka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w małym rondlu. Na marmurową płytę wylać możliwie cienka warstwę czekolady. Zastygającą czekoladę natychmiast za pomocą noża formować cieniutkie rureczki (zawijasy - po 2-3 cm ) . Rurki włożyć do lodówki do stwardnienia. Używać do celów dekoracyjnych np. do lodów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat