Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w warzywach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 0,5 kg
masło klarowane 2 łyżki
por 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
kapary 3-4 sztuki
śmietana 18-procentowa do gotowania 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w warzywach

Cielęcinę myjemy i kroimy w kostkę.Na patelni rozpuszczam masło , dodaję cielęcinę i podsmażam. Marchew i pora kroję na plastry,dodaję do mięsa ,chwilę podsmażam ,po czym wszystko przekładam do garnka zalewam śmietaną i duszę do miękkości mięsa,na koniec wrzucam kapary ,doprawiam solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 21.02.2016 13:06
Ciekawa propozycja
Ania321 21.02.2016 10:56
Smaczne danie :)
olkaaa 21.02.2016 10:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak