cielęcina w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    0,5 kg
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • por

    1/2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • kapary

    3-4 sztuki
  • śmietana 18-procentowa

    do gotowania 250 ml
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę myjemy i kroimy w kostkę.Na patelni rozpuszczam masło , dodaję cielęcinę i podsmażam. Marchew i pora kroję na plastry,dodaję do mięsa ,chwilę podsmażam ,po czym wszystko przekładam do garnka zalewam śmietaną i duszę do miękkości mięsa,na koniec wrzucam kapary ,doprawiam solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 21.02.2016 13:06
Ciekawa propozycja
Ania321 21.02.2016 10:56
Smaczne danie :)
olkaaa 21.02.2016 10:52
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat